Kurutulmuş Gıda Yararları | NZS Sebze Meyve Kurutma

150 TL ve üzeri alışverişlerde Ücretsiz Kargo

Kurutulmuş Gıdaların Yararları

  •  Lif kaynağı açısından kurutulmuş meyveler taze haline göre daha zengin içeriklidir.
  •  Kurutulmuş meyveler, iyi bir antioksidan kaynağıdır.
  •  Kurutulmuş gıdalar enerji, vitamin ve mineral değeri yüksek olan beslenmede oldukça önemli geleneksel gıdalarımızdan birisidir.
  •  Kabızlık sorununa iyi gelmektedirler.
  •  Yüksek demir içerikleri ile anemiyi önlerler.
  •  İçerdiği mineraller kan basıncınızı düzenler, birçok kronik rahatsızlığa iyi gelir.

SONUÇ

Birçok besin içerdikleri fazla sudan dolayı uzun süre muhafaza edilemez. Fazla su mikroorganizmaların yararına olur. Bu yüzden geçmişten günümüze kadar gelen ve iyi bir saklama yöntemi olan kurutma yöntemi gıdalarda önemli bir yer tutmaktadır. Kurutulmuş meyve ve sebzeler, çeşitli bitkilerin kurutulmasıyla elde edilen baharatlar, kurutulmuş etler, kurutulmuş tahıllar bunun en güzel örnekleridir. Gerek sağlık açısından gerekse uzun süreli ve pratik kullanımlarından dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Doğru uygulanan tekniklerle elde edilen kurutulmuş gıdalar insan hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Sonuç olarak en iyi hammaddelerin seçilerek, hijyenik koşullarda tüm besin değerleri hiçbir katkı maddesi olmaksızın korunabilen kurutulmuş gıdalar, modern çağımızın en pratik çözümüdür.